Friday, December 12, 2014

اسلامگرایان افراطی از دل اسلام ناب محمدی بیرون آمده اند ...

مسلمانان «افراطی» بیش از 5000 نفر را در یک ماه در 14 کشور کشتند
بی بی سی : طی ماه میلادی گذشته دست کم پنجهزار تن به دست اسلامگرایان افراطی کشته شدند.
تحقیقاتی که توسط بی‌بی‌سی و پژوهشگران مستقر در کنیگز کالج دانشگاه لندن انجام شده نشان می‌دهد که طی ماه نوامبر سال جاری (١٠ آبان - ٩ آذر) بیش از پنجهزار نفر در چهارده کشور جهان در نتیجه عملیات مسلحانه و اقدامات خشونت‌آمیز اسلامگرایان تندرو، یا به اصطلاح گروه‌های جهادی، جان خود را از دست دادند.

از لحاظ تعداد تلفات، کشورهای عراق، نیجریه، افغانستان و سوریه با ٨٠ درصد کل قربانیان، در صدر جدول قرار دارند.
این تحقیقات که با هدف اندازه‌گیری خسارت انسانی اقدامات خشونت‌آمیز اسلامگرایان افراطی انجام شده نشان می‌دهد که طی ماه نوامبر، این گروه‌ها در مجموع به ٦٦٤ مورد حملات و اقدامات خشونت آمیز در چهار کشور جهان مبادرت کردند.
طبق آمار به دست آمده، طی ماه نوامبر به طور متوسط در هر ساعت هفت نفر در نتیجه اقدامات منتسب به شبکه القاعده


، گروه‌های مرتبط یا تحت تاثیر آن و سایر گروه‌های بنیادگرای دارای ایدئولوژی مشابه جان خود را از دست دادند.
همچنین، در هر یک از روزهای این ماه، به طور متوسط ٢٢ مورد از این نوع حملات و اقدامات خشونت‌آمیز روی داد که ١٦٨ کشته برجای گذاشت. گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) که در عراق و سوریه فعالیت دارد، مسئول بیش از دو هزار مورد از این تلفات بوده است.


از ٥٠٤٢ تلفات عملیات اسلامگرایان افراطی، ٢٠٧٩ نفر غیرنظامی، ١٧٢٣ از کارکنان دولت، ماموران تشکیلات نظامی و امنیتی و تقریبا ١٠٠٠ نفر از اعضای خود گروه‌های جهادی بودند که یا در درگیری با نیروهای نظامی و امنیتی و یا در جریان عملیات انتحاری کشته شدند. در مورد نوع حملات، ٣١ درصد با تیراندازی یا درگیری مستقیم، ١٩ درصد با استفاده از بمب یا وسایل انفجاری و ١٠ درصد به صورت کمین انجام شد.
حملات گروه های جهادی در کشورهای مختلف، به خصوص در عملیات بمب گذاری و حملات انتحاری، علاوه بر تلفات، شماری را نیز زخمی و در مواردی معلول می‌کند.
در طول ماه نوامبر سال جاری، اسلامگرایان افراطی بیش از ٤٢٠ نفر را نیز به شکل "اعدام" به قتل رساندند که در ٥٠ مورد در کشورهای سوریه، یمن و لیبی این نوع "اعدام" به شکل گردن زدن انجام گرفت.
از نظر تعداد عملیات و تلفات، عراق باحدود یک سوم کل کشته‌شدگان و بالاترین تعداد حملات و اقدامات خشونت‌آمیز، در صدر جدول قرار دارد و نیجریه، که صحنه اصلی فعالیت گروه اسلامگرای بوکو حرام است، رتبه دوم را به خود اختصاص داده است. اقدامات طالبان باعث شد تا افغانستان نیز در رده سوم جای بگیرد و رده‌های چهارم و پنجم به ترتیب به سوریه و یمن اختصاص داشته است.


بیشترین کشتار در این مدت نتیجه عملیات و اقدامات دولت اسلامی در عراق و سوریه بوده است و پس از آن، بوکو حرام، طالبان، القاعده شبه جزیره عربستان و گروه الشباب مستقر در سومالی قرار دارند. این گزارش پیچیدگی و گستردگی افراطگرایی اسلامی در جهان و در نتیجه، دشواری مقابله با اقدامات خشونت‌آمیز گروه‌های دارای این نوع اعتقادات را نشان می‌دهد.
تحقیقات پیرامون قربانیان اسلامگرایان تندرو در ماه نوامبر سال جاری به سفارش بی‌بی‌سی و با نظارت و هماهنگی "مرکز بین‌المللی مطالعات بنیادگرایی" مستقر در کینگز کالج دانشگاه لندن انجام شده است. این مرکز یک سازمان
مستقل و غیرانتفاعی است که در سال ٢٠٠٨ ایجاد شد و هدف خود را "انجام تحقیقات به منظور آگاه‌سازی مردم و کمک به سیاستگذاران برای یافتن راه حل‌های هوشمندانه در برخورد با بنیادگرایی و خشونت سیاسی" عنوان کرده است.

No comments:

Post a Comment