Monday, August 26, 2024

خاندان« قرمزیان»؛ یهودیان ايران پرست, سن یعقوب قرمزیان از عمر كشور اسرائيل بيشتر است!

 

✍قاسم خرمي 

در راهپیمایی روز قدس امسال، در کمال تعجب و تاسف پلاکاردهایی با شعار مشكوك« مرگ بر یهود» و « مرگ بر یهودیان» ! در دست برخی از راهپیمایان  حمل مي شد که اگر آن را به نقشه شوم جاسوسان عالی رتبه و پر نفوذ موساد، نسبت ندهیم، در خوشبینانه ترین حالت، می توان گفت  كه ناشی از یک نادانی و ناآگاهی عمیق تاریخی است!

در ایران و دیگر کشورهای جهان، جمعیت قابل توجهی از یهودیان زندگی می کنند، که به رغم تبلیغات رژیم اسرائیل، هیچ نسبت و قرابتی با آن ندارند و حتی در بسیاری مواقع از مخالفان سرسخت جنایت های ضدحقوق بشری  اين رژيم نیز بوده اند. بنابراین، جمع بستن میان یهودیان و صهیونیست ها، خواسته یا ناخواسته، کمک به ترویج راهبرد تاریخی سیاستمداران سرائیل است! ضمن اینکه جمعیتی از این یهودیان، هموطنان ما خود ما به حساب مي آيند

بر اساس مستندات تاريخي، حضور يهوديان در ايران به سه هزار سال پيش مي رسد و بيشترين قرابت فرهنگي و همزيستي مسالمت آميز را با ديگر هموطنان خود داشته و به دليل اعتبار و نفوذ اجتماعي، در  حوزه اقتصادي نيز، همواره موفق بوده اند. یکی از این خانواده های موفق، خانواده قرمزیان است که در تجارت و صنعت شهرت جهانی دارد. 

يعقوب قرمزيان( متولد 1280 شمسی) تاجر خرده پا و از يهوديان اهل آذربايجان ايران بود كه فرش هاي محلي آن منطقه را مي خريد و به تجار تهراني مي فروخت. به مرور زمان، خود او با تجار خارجي طرف شد و مستقيما به تجارت فرش و پارچه هاي نفيس ايراني مبادرت كرد و به يكي از تجار سرشناس كشور مبدل شد. اعتبار او به حدی رسید که گفته مي شود در جريان كنفرانس تهران كه رهبران متفقين (روزولت، چرچيل و استالين) در تهران حضور داشتند، شبي را نيز ميهمان منزل او بودند.

قرمزيان در آغاز دهه 1320 و اندکی بعد از شروع حكومت پهلوي دوم، به همراه خانواده اش به نيويورك آمريكا مهاجرت كرد و در آنجا، فروشگاه كوچكي در زمينه صنايع دستي و مخصوصا فروش قالي و قاليچه هاي ايراني داير كرد. كار او خيلي زود رونق  گرفت و نزديك به 20 شعبه فرش فروشي در آمريكا و كانادا تاسيس كرد  و در کمتر از چند دهه، تبدیل به اعجوبه ای در تجارت دنیا شد.

خانوده قرمزیان در آمریکا و کانادا و شاید در کل جهان با بزرگترین سازه تجاری جهان، معروفند. «وست ادمونتون مال-  West Edmonton Mall) » تا سال ۲۰۰۴ بزرگ‌ترین مرکز خرید جهان بود و اکنون شعبه ای از آن در نیوجرسی با عنوان « mall of american» بزرگ‌ترین مرکز خرید آمریکا و دهمین مرکز خرید بزرگ جهان است.

این مرکز تجاری و تفریحی که مساحت آن حدود ۵۰۰ هزار مترمربع (۵۰ هکتار) است، در بر گیرنده ۸۰۰ فروشگاه، ۲۵ رستوران با وسیع ترین و با شکوه ترین سالن ها و تجهیزات ورزشی، سرگرمی، فرهنگی و سینمایی است که سالانه 32 میلیون بازدید کننده دارد و هشتمين شگفتي دنيا ناميده مي شود. علاوه بر اين، شركت « تریپل فایو گروپ –  Triple Five » يعني بزرگترين بنگاه املاك و مستغلات جهان، داراي 400 شعبه در کشورهای کانادا، آمریکا، بریتانیا، ژاپن، تایوان و خاورمیانه و نيز چندين  هتل مستقر در لاس وگاس، يك شركت معتبر نفتي و نيز صدها موسسه جانبي در چين، آفريقا و هنگ كنگ نيز، متعلق به «يعقوب قرمزيان» و پسرانش اسکندر، نادر، رافائل و بهمن است.

از همه اینها مهمتر، عشق و علاقه یعقوب قرمزیان به ایران و فرهنگ ایرانیان است مهدی کرباسیان که در اواخر دهه 60 به عنوان مدیر دولتي برای تهیه تجهیزات نفتي به کانادا سفر کرده بود، می گوید با کمال تعجب متوجه شدیم که رئیس شرکت طرف قرارداد، یعقوب قرمزیان است: « آقای قرمزیان به فارسی خیر مقدم گفت و شروع به صحبت از تهران و خیابان تخت جمشیدو میدان کاخ و ذکر خاطرات کوتاهی از تهران قدیم کرد. 

گفت  امروزدر خانه قرمه سبزی پخته اند و من بجز غذای ایرانی نمی‌خورم و در خانه من فرزندان و عروس و دامادها و نوه ها بایستی فقط در جمع خانوادگی فارسی حرف بزنند و در خانه ما فقط غذای ایرانی پخت میشود و همه بایستی همان را بخورند و چند بار تاکید کرد ما ایرانی هستیم و وطن ما ایران است و در آخر ابراز علاقه کرد که آماده است در صدی از سرمایه خودرا به ایران بیاورد».

از يعقوب قرمزيان  كسي براي سرمايه گذاري در ايران دعوت نكرد و او در سال 2000 در سن 98 سالگي در گذشت . عُمر او در همان زمان از عمر دولت اسرائیل طولانی تر  بود!

در مجموع، اقلیت های دینی و مذهبی در ایران، خیلی دیرپاتر و ایرانی تر از بسیار کسانی هستند که این روزها به رغم تسلط بر مراكز و مناصب رسمي، پنجه بر چهره تاریخ و هویت ملی ایران، می کشند. فراموش نكنيم كه ما يك قوم و دين و مذهب، نيستيم؛ ما يك ملت ايم با تركيبي از اقوام و اديان كه يهوديان اين سرزمين, عضوي از اين ملتند/ نشریه کارحانه دار


No comments:

Post a Comment