Saturday, October 3, 2009

تاریخ کیلویی چند؟


اگر طي چند روز گذشته خبرها را شنيده باشيد، مطمئناً به اين خبر برخورديد كه يك ديپلمات آرژانتيني كه مدت ماموريتش در ايران به اتمام رسيده بود، براي اينكه اثاثيه اش را به كشورش ببرد، آنرا از طريق فرودگاه امام فرستاده بود غافل از اينكه نيروهاي حراست فرودگاه به ميزان بار اين ديپلمات كه بيش از 4 تن بوده شك كرده و پس از طي مراحلي بالاخره كشف مي گردد كه اين 4 تن بار همه از اشياء عتيقه و باستاني مربوط به دوره هاي مختلف تاريخي ايران بوده كه اكثر آنها نيز بسيار تمييز و غيرقابل ارزش گذاري بوده اند. اين موضوع خيلي برايم تعجب آور بود چرا كه چندي پيش نيز يك ديپلمات كره اي نيز به همين قصد در فرودگاه بازداشت گرديد.

موضوعات فوق باعث سوالاتي مي شوند:

1- چه موضوعي باعث گرديده كه ديپلمات ها به تجارت چمداني اشياء عتيقه كه بخشي از فرهنگ اين كهن ديار مي باشند دست بزنند؟

2- چه ميزان از اشياء عتيقه اين مملكت اينگونه و يا بعضاً از مبادي ديگر خارج مي شود و كسي متوجه خروج آنها نيست و كشف نمي گردند؟!!

3- احكام اينگونه افراد كه مصونيت سياسي نيز دارند چيست؟

4- با توجه به عدم رسيدگي مناسب به آثار تاريخي اين مملكت از سوي مسئولين امر و عدم توجه كافي به اين موضوعات، آيا بهتر نيست اين اشياء به موزه هاي خارج از كشور سپرده شود تا از گزند باران و برف و ... همچنين سرقت در امان بمانند و آيندگان نيز از تاريخ اين كشور مطلع باشند؟ ( نمونه كامل اين موضوع موزه اوور پاريس مي باشد)

5- سر ستونهاي تخت جمشيد كه در موزه لوور پاريس موجود است چگونه خارج شده اند، اينها كه نه توي جيب جا ميگيرند، نه توي چمدان و نه توي قسمت بار هواپيما، قابل پنهان نمودن هم نيستند كه بتوان آن را پنهاني خارج كرد، چگونه خارج شده اند؟

و هزاران سوال ديگر در خصوص تاريخ و پيشينه تاريخي اين مرز و بوم.

و اما موضوع مرتبط با بحث بالا اينكه حدود 12 سال پيش، به يكي از كشورهاي همسايه رفته بودم، پس از آشنايي با دوستي، ايشان مرا به جايي بردند كه كتابي را درآنجا ديدم، طبق تاريخ درج شده در پايان يكي از نوشته هاي اين كتاب، حدود سه قرن پيش بود و داراي نوشته هاي فارسي بود ضمن اينكه نويسنده آن نيز از اهالي فارس بود نظرم را جلب كرد، چرا كه دوازده بند محتشم كاشاني نيز در آن كتاب نوشته شده بود.

بعضي از نوشته ها به صورت يك در ميان با جوهر قرمز و سياه بود و جالب تر از همه جلد پوست اين كتاب و ابعاد بسيار كوچك آن بود به گونه اي كه ابعاد اين كتاب حدود سيصد صفحه اي، 8*15 سانتي متر بود، به هر قيمتي بود، آنرا تهيه و با خودم به ايران آوردم تا امسال كه تصميم گرفتم به يكي از مراكز نسخ خطي دولتي بروم، كتاب را تحويل دادم تا آنرا بررسي نمايند، پس از مدت زماني حدود يك ماه و بازديد كارشناسان خط شناسي، اصالت آن تائيد و آنرا نسخه اي ارزشمند تشخيص دادند ليكن اعلام نمودند كه براي خريد آن فعلاً بودجه اي ندارند!!.


No comments:

Post a Comment